Anesthesie

Narcose bij huisdieren

Anesthesie

Bij honden en katten werken wij standaard met isofluraan gasanesthesie. De patiënt wordt vooraf geïnduceerd met een kortwerkend en veilig injecteerbaar anestheticum, waarna intubatie (het plaatsen van een tube in de keel) mogelijk wordt. Na de ingreep ontwaken onze patiënten over het algemeen snel en rustig. Dankzij deze narcose kan de patiënt bij routine ingrepen dezelfde dag al naar huis en kan zelfs tegen de avond terug eten en drinken.

Bij oudere of zieke patiënten (bv. bij een baarmoederontsteking) raden wij een pre-anesthetisch bloedonderzoek aan dat ook bij ons in de praktijk voor de ingreep kan gebeuren. Zo kunnen we extra voorzorgsmaatregelen nemen om uw dier zo veilig mogelijk onder narcose te brengen.

Tijdens de narcose gebeurt er een constante monitoring van ademhaling, zuurstofsaturatie en hartfrequentie van uw dier en krijgt hij of zij een baxter.

Voor konijnen en knaagdieren hebben wij een aangepast anesthesieprotocol. Het is bij deze dieren zeer belangrijk dat zij niet uitgevast worden voor operatie en ook direct na de narcose terug kunnen eten.

Terug naar Behandelingsmogelijkheden